Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
26
Petak 07.02.2014.
01:32
D. Lj. Joksić - Vesti A
Tragajući za potomcima antičkih Makedonaca u Uzbekistanu, Marina Dojčinovska, novinarka iz Skoplja, uspela je da u zabačenom i jedva pristupačnom pustinjsko-stepskom delu te centralnoazijske države pronađe grob Aleksandra Makedonskog?!
Petak 07.02.2014.01:43
Prezimenski sufiks 'ski' je poznat u celom antickom svetu po tome sto su ga imali bas Makedonci. Tako su Zilinovski i Majakovski ocigledno direktni potomci Aleksandra Makedonskog. A Marini treba pomoci i pokazati je na Visegradsku 26, tu se nalazi Laza Lazarevic, klinika koja bi joj itekako prekratila put, jer nekako se cini da je otisla predaleko. Ne zamerite ako gresim.
Petak 07.02.2014.11:20
Istina je prosta: Aleksandar Makedonski je bio Grk a svi Makedonci su Bugari. Najbolji dokaz za to je jezik (skoro identican). Kada je Aleksandar Makedonski ziveo na ovim prostorima na Balkanu jos nije bilo Slovenskog zivlja. Mi smo se odvojili od nase Ruske brace tek u sestom veku posle Hrista i naselili smo Balkan. Tada je na Balkanu bilo samo dva naroda: Grci i Siptari.
Petak 07.02.2014.11:38
Koje si ti gluposti napisao sačuvaj Bože. Pa u Rimskim poveljama se spominju Sorabi Ilirije. Ovo si učio po istoriografskoj Bečkoj školi. Svaka sličnost sa indoevropskim jezikom naroda direktan je dokaz da je taj narod starosedelec....i gle čuda Srpski jezik je najsličniji indo evropskom. Stric,Strina,Ujak,Ujna,Prija,Prijatelj,gunj,gunjina,oganj,Upanak(opanak) Zlato,srebro...za te reči ne treba prevod tako se izgovaralo na indoevropskom ili SARMATSKOM. Ako Je Aleksandar Makedonski bio Grk zašto je imao Grčke Učitelje a posebno učitelja da ga nauči Grčkom jeziku. Čitaj Kanica i još mnoge druge...Čak i nemačke naučnike.
Petak 07.02.2014.11:42
Vatikan i Bečka istoriografska škola kada su videli da je slaba veza Nemačkog sa IndoEvropskim(sarmatskim) a velika sličnost sa Sorabskim.počeli su da izmišljaju naš dolazal na Balkan.Samo otvori kartu evrope i pogledaj toponime.Francuska grad Brest8okolina brestova šuma) a Francuzi to drvo ne zovu Brest.Kamenica,Bele Vode,LudBreg,Zabrežje (Nemačka)...ma nemam šta da ti pričam.Što se tiče poznavanja istorije plitak si ko plitak potok.
Petak 07.02.2014.13:34
Kada smo stigli na Balkan u sestom veku posle Hrista, odnos izmedju Slovenskog zivlja i Siptara bio je 30:1 u nasu korist. Tako smo mi njih lepo gurnuli prema dole i oduzeli im zemlju (xe, xe, xe,....). Sada su kao bednici ostali u to malo parce zemlje okolo Prokletija. Sa nostalgijom se Siptari secaju Ilira pa i dan danas daju ilirska imena svojoj deci (Ilir, Teuta, Dardan, Genc, itd). Xe, xe, xe,......Rat su izgubili. 90 % Balkana je sada nas.
Petak 07.02.2014.15:09
Srbi su bili i ostali starosedeoci Balkana....da te pitam zašto Srbe Šiptari zovu VEND? Zašto su Rimljani Srbe zvali Sorabi ili Vendi. EVO ZAŠTO ŠTO NA LATINSKOM VEND ZNAČI STAROSEDELAC A I NA ALBANSKOM. KAKO TO STAROSEDELAC A DOŠLI NA BALKANU U 7 VEKU. A TA IMENA KOJE NABRAJAŠ SU NOVIJEG DATUMA. NAĐI STARA IMENA DOK SU BILI HRIŠĆANI SLIČNO ILI TAKVO IME. OVA IMENA DATIRAJU OD 1966G. NAĐI STARIJEG ČOVEKA SA TAKVIM IMENOM UNAZAD 1966G. ŠIPTARI SU DOŠLI SA KAVKAZA NASELIO IH CAR DUŠAN. DALI ZNAŠ ŠTA ZNAČI ŠIPTAR (NIŠTA POGRDNO)?DA LI ZNAŠ?.
Petak 07.02.2014.15:19
Petre, dobro si primetio: Citam te kao otvorenu knjigu. Skidaj mrznju sa sebe za bliznje tvoje. Zapamti, sve one koje mrzis (Ustase, Siptari, itd) su bliznji tvoji. Ako to cinis, jednog dana ces mi se zahvaliti. Ja nemam nista protiv nijednog naroda na Balkanu pa ni Siptara. Evo da te naucim jos nesto: Zvanicna titula Cara Dusana Silnog je bila: Car Srba, Grka i Albanaca. Nije on nikoga doveo sa Kavkaza. Ne zaboravi jos ovo: Deveta Bozja Zapovest glasi: Ne lazi.
Petak 07.02.2014.15:37
I ARBANASA ne ALBANACA. toliko da znaš...nikog ne mrzim...slobodno se ti ljubi sa "bližnjim" svojim daće Bog da iz te ljubavi izvučeš živu glavu.....milioni nisu...toliko.Tebi želim svu sreću.
Petak 07.02.2014.15:39
Moj deda je iz Skadra znam tu ljubav...pričao mi.A otac je učio školu tamo...iseljen 1934g. ljubi ti bližnjega svoga.
Petak 07.02.2014.13:36
Mihajlo učitelj mog oca je bio MIĐENI...miloš Đerđ NIkola kako ga vi zovete...međutim pravo ime je Miloš Đorđe Nikolić....imam i očeve školske papire od 1 do 4 razreda...zanimljivo pisane ćirilicom. Da li znaš ko vam je stvorio vaše pismo....neznaš ili ne želiš da znaš....DOSITEJ OBRADOVIĆ koji je jedno vreme živeo u Tirani....ali pošto su Arnauti nezahvalni .... mislim da ste samo izvikani kao pošteni...daleko vam lepa kuća od vašeg poštenja.
Petak 07.02.2014.21:33
Mihailo, ja se licno slazem sa Perom koji ti je odgovorio i sta vise smatram da ne bi trebali da ucimo iz engleske istorije koja nam je nametnuta posle 1903.godine. Cenim Milosa Milojevica i za vreme Karadjordjevica zabranjene srpske istoricare i tu skroz podrzavam Petra ali to je ipak druga prica ... ajde da uzmemo da je to zabluda i da je zvanicna istorija realna. I po njoj, sto posto od sto posto, gospodji Dojcinovski bi sto posto od sto posto pasala bela kosulja. I ovo sto si ti napisao pripada zvanicnoj istoriji, jedino cak ni ona ne tvrdi da su Siptari starosedeoci, to tvrdi samo njihova 'istorija'. Vizantinci i Venicijanci navode da se Siptari u Evropi pojavljuju tek sa Turcima.
Petak 07.02.2014.07:03
Lesandar Karanovic , Lesandar Srbljanin ! ajde sad svi "makedonci" u Uzbekistan kod tatka na grob i ne morate ni da se vracate ostanite tamo sa bracom muslimanima ! jednom ste promenili naciju pa vam nece biti problem ni veru da promenite! a sto se tice Lesandra , professor Kljosov naj poznatiji i priznatiji geneticar sa univerziteta Harvard je stavio tacku na sva svojatanja i sporenja ...srbski gen (dnk) je autohton i star je 12 000 godina (najstariji na evropskom kontinentu)...molim lepo nauka je cudo! 1+1=2 ja zivim u Americi i ovde od skora mozes da platis 120 dolara i jednostavno ti analiziraju DNK i daju ti rezultate tvojih predaka muskog roda u praistoriju! platio sam i uradio
Petak 07.02.2014.07:20
uradio analizu...moji predci su dinarske rase i ja sam Srbin! dinarska rasa naj stariji evropljani! zbog nase rase, azbuke i vere nama se sve ovo desava sa majkom Srbijom! zapad je shvatio ko smo i uplasili su se se devedesetih da ne ponovimo avanture Lesandra srbljanina zato nam se sve ovo i desilo! da zavera! vatikan je to znao prvi zato nam se desio Jsenovac! Srbi probudite se dignite glavu sve su to kukavice belosvetske koje napune gace kad im struja nestane duze od pola sata! ja to najbolje znam! radujem se jer prava istina o nama tek dolazi na videlo ali i mi moramo da radimo u svoju korist i sve one prodane duse (politicare) sto pre uklonimo tada ce da nam svane
Petak 07.02.2014.21:50
Odlican komentar. Evo linka knjige jednog od najvecih srpskih istoricara koji je zabranjen na pocetku XX veka. Njegova knjiga iz 1872 je skenirana i okacena na internet. Analize profesora Kljosova se 100% slazu sa tim. Kao i svaka istorijska knjiga, puna je izvora i prepisa starogrckih i latinskih tekstova od Herodota do Porfirogenita. Moje misljenje je da je to jedna od knjiga koju bi trebalo da procita svaki Srbin: http://www.scribd.com/doc/132544059/Odlomci-Istorije-Srba-Milos-Milojevic-1872-Skenirani-Original
Petak 07.02.2014.15:14
KARAN titula u Vizantiji - KRALJ. VASIL - carica VASILISA-carica. Lesandar ---božanstvo šume u Srba... SRBI NAROD NAJSTARIJI JA TO DOBRO ZNAM- PALEOLOG (negove reči).Ovo je zapis čoveka koji nije podnosio Srbe.
Subota 08.02.2014.07:00
staro ime mog rodnog grada je Karanovac danas Kraljevo. Sta mislis zasto Karanovac? nekad tribali danas sumadinci ....kad vizantijci pisu o kralju Milutinu kao o kralju Tribala
Subota 08.02.2014.11:21
Da Kraljevo se nekad zvalo Karanovac.Veoma kratko Rankovićevo i opet Kraljevo. Kraljevo=Karanovac(Karan = Kralj). Kraljevo je dobilo ime samo prevodom iz Vizantijskog jezika.
Petak 07.02.2014.07:35
Zato što Sloveni koji su se naselili na terene starogrčke Makedonije sebe sada nazivaju Makedoncima i imaju svadje sa Grcima. To znači da je onaj Aleksandar Makedonski jednako Slavo-Makedonac kao što je to Mikis Theodorakis ili Melina Mrkuri što je bila Makedonka. Dakle onaj Aleksandar Makedonski, koji nije imao šta pametnije da radi, iako je bio filozof-učenik-sagovornik Aristotelesa, nego je išao amo-tamo i palio-rušio-ponovo zidao, nema ništa sa današnjim Slovenima FYROM (bivše jugoslovenske republike koja se zvala Makedonija).
Petak 07.02.2014.10:11
ni dva Miliona (koliko ima Slavo-Makedonaca) minusa meni ne mogu promeniti istinu o postojanju Slavo-Makedonaca (FYROM) i Makedonaca (GR). Tj. istinu o tome da onaj "osvajač" (razbijač) pripada drugim, a ne prvima.
Petak 07.02.2014.15:16
Aleksandar Makedonski nije žario i palio već je išao i sam se začudio kako je brzo osvojio teritorije...a lako ih je osvajao nisu im trebali prevodioci. JEDAN ZAPIS CITIRAM"PA GDE SMO TO KRENULI MI DOŠLI KOD SVOJIH".
Petak 07.02.2014.08:15
да... занимљиво је то како се у тим вештачким нацијама увек нађе неко ко је спреман и вражју матер да оде, по "потврду" идентитета нације, државе или нешто слично... код "великих" нација, као што је нпр. српска, свећом да тражиш такве ентузијасте, миленијум је мало... штавише - "велике" нације, попут српске, ће галантно да поклоне оно што су неки стварно велики Срби крвљу платили... још ће да убеђују сами себе да они пре њих нису имали појма, и да је све узалуд... Зато и имамо 4 "нације" и 4 "језика" (за сада) која ће за неких 50-100 година бити "потврда" да срби и српска култура НИКАД постојали нису...
Petak 07.02.2014.09:37
Seti se ko je 30tih godina proslog veka isao po svetu, po Juznoj Americi, Africi, i na Tibet po dokaze o svojoj naciji... Ovi vestaci danas nista bolji nisu od tih iz tog doba...

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)